bugün
yenile
    1. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      1789-1794 yılları arasında mutlaki rejimi sonlandırıp yerine kapitalizmin gelişimini sağlayan devrimdir.
    2. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bir çok sebebi var halk kral arasında bağın olmaması, toplum sözleşmesinin milliyetçi etkisi falanlar filanlar ama esas gerekçe şu: (bkz: millet aç aç )
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yerine göre fransız ihtilali ile bir bütün, yerine göre de ayrı incelenmesi gereken devrim. bu devrimden sonra benim en garibime giden ve yerine göre de güldüren-kızdıran şey hep şu olmuştur; hükümranlığın ilahi bir dayanağının olmadığının anlaşılması. yani, adamlar kralı giyotine gönderip kellesini uçurduktan sonra kralın da lak diye öldürülebildiğini ve bu esnada ona ne tanrı'nın ne de başka bir ilahi gücün yardım etmediğini görmüşler. haliyle, böyle bir durumun da hükmetme konusunda tek bir ilahi nedeni olmadığını anlamışlar. şaka gibi. şahsi fikrim, aslında bunu herkes biliyordu ama korkudan ötürü ezici çoğunluğun sesi çıkmıyordu. hepsi bu.
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      tabandan tepeye yükselmiştir, o yüzden temeli sağlamdır. atatürk devrimi ise jakobendir, adından da anlaşılacağı üzere tepeden inmecidir ve halkta bütünüyle ne yazık ki karşılığını bulamamıştır gördüğümüz gibi. demokrasiye çok erken geçtik çok...